BIO Criollo Κάκαο σε σκόνη: Η σκόνη κακάου παράγεται από τον κόκκο κακάου, τον καρπό του δέντρου κακάου. Το δέντρο κακάου αναπτύσσεται σε χώρες γύρω από τον ισημερινό και παρέχει κόκκους κακάου, από τους οποίους παράγεται, μεταξύ άλλων, σοκολάτα. Για την παραγωγή σκόνης κακάου χρησιμοποιείται η μάζα κακάου του κόκκου κακάου. Η μάζα πιέζεται υπό υψηλή πίεση, με αποτέλεσμα να προκύψει σκόνη κακάου. Οι κόκκοι κακάου περιέχουν περισσότερα αντιοξειδωτικά από το κόκκινο κρασί και 3 φορές περισσότερα από το πράσινο τσάι, ενώ είναι πλούσια πηγή μετάλλων. Οι λοβοί συλλέγονται με το χέρι και επιλέγονται για την καλύτερη ποιότητα. Ο κακάο μας υποβάλλεται επίσης σε ζύμωση για να μειωθεί η αρχική του πικρία. Μέσω της διαδικασίας παραγωγής διατηρείται ένα σημαντικό μέρος της θρεπτικής αξίας των κόκκων, χωρίς καμία πρόσθετη ουσία. Κόκκοι Criollo: Ο κακάο μας παράγεται από 100% βιολογικά καλλιεργημένους κόκκους Criollo.
Το βούτυρο καριτέ εξάγεται με παραδοσιακές μεθόδους από τους καρπούς του δέντρου καριτέ. Στη Δυτική Αφρική, χρησιμοποιείται για την περιποίηση ομορφιάς εδώ και αιώνες.
Ποιότητα καλαμποκάλευρου BIO: Το καλαμποκάλευρο BIO της VehGro είναι ένα βιολογικά πιστοποιημένο προϊόν υψηλής ποιότητας. Χάρη σε αυτή την πιστοποίηση, γνωρίζετε ότι αυτό που αγοράζετε έχει δημιουργηθεί με προσοχή στον άνθρωπο και τη φύση. Η VehGro αντιπροσωπεύει προϊόντα που είναι υγιεινά και υψηλής ποιότητας. Τα (βιολογικά) φυσικά προϊόντα που επιλέγουμε προέρχονται από διάφορες περιοχές του κόσμου. Όλα τα προϊόντα ελέγχονται στην Ευρώπη και συχνά συσκευάζονται εκεί. Το σήμα BIO εγγυάται 100% ελεγμένο βιολογικό και αξιόπιστο. Αυτά τα συστατικά είναι εγγυημένα ελεύθερα από οποιαδήποτε πρόσθετα όπως ζάχαρη, λιπαρά και πληρούν όλες τις ευρωπαϊκές απαιτήσεις για τα φυτοφάρμακα. Η ποιότητα των προϊόντων μας ελέγχεται τακτικά.
Περιγραφή: Ροζ αλάτι από τον Ιμαλάια σε κομμάτια. Συστατικά: 100% αλάτι Ιμαλάια - κρυσταλλικό αλάτι. Οδηγίες χρήσης: Τα κομμάτια ροζ αλατιού από τον Ιμαλάια είναι κατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση ή ως διακόσμηση σε π.χ. αλατισμένο δωμάτιο ή αλατισμένη σπηλιά.
Η Kennflex® κατασκευάζει χαραγμένες και έγχρωμες πινακίδες, μεταξύ άλλων, από ανοξείδωτο χάλυβα V2A (1.4301) ή V4A (1.4571) για τον τομέα της ανοικτής θάλασσας, ανόδιοι ALU πινακίδες (χρωματιστές) και ορείχαλκες πινακίδες (ανθεκτικές στο θαλασσινό νερό).
Ο δέντρο Γκότζι: Ο δέντρο Γκότζι είναι ένας θάμνος/δέντρο, πάνω στον οποίο αναπτύσσεται το μούρο Γκότζι και είναι εγγενές στην Κίνα. Αυτό το δέντρο εισήχθη στην Ευρώπη τον 18ο αιώνα. Οι μακριές, καμπυλωτές κλαδιά είναι καλυμμένα με αγκάθια. Τα φύλλα είναι γκρι-πράσινα και τα λουλούδια μωβ. Τα μούρα είναι περίπου 2 εκ. μακριά και έχουν πορτοκαλοκόκκινο χρώμα. Πριν αποξηρανθούν, είναι ζουμερά και σκάζουν γρήγορα. Ο δέντρο Γκότζι μπορεί να αντέξει σε όλες τις καιρικές συνθήκες που κυμαίνονται μεταξύ -26℃ το χειμώνα και 40℃ το καλοκαίρι. Μετά από μια περίοδο ανάπτυξης 2 ετών, σχηματίζονται τα πρώτα μούρα. Τα μούρα Γκότζι καλλιεργούνται σε μια φυτεία κατά μήκος του Κίτρινου Ποταμού στην Κίνα. Σε αυτή την περιοχή φυτεύονται 3000 δέντρα ανά εκτάριο, τα οποία αναπτύσσονται πλατιά. Τα δέντρα φτάνουν περίπου 1 μέτρο ύψος και παράγουν 1 κιλό μούρα Γκότζι ανά σεζόν. Θρεπτικά συστατικά και χρήση: Αυτά τα μούρα Γκότζι είναι αποξηραμένα και 100% βιολογικά.
Τονκαμπόχες (Dipteryx odorata) Οι τονκαμπόχες αναπτύσσονται σε ένα δέντρο τονκαμπόχας και είναι οι σπόροι των καρπών που φέρουν αυτά τα δέντρα. Οι τονκαμπόχες είναι λεπτοί, μαύροι, επιμήκεις και ρυτιδωτοί σπόροι με καφέ εσωτερικό. Μετά τη συγκομιδή, οι σπόροι ξηραίνονται και μουλιάζονται σε αλκοόλ ή ρούμι για 24 ώρες την ημέρα. Οι τονκαμπόχες που έχουν μουλιάσει σε ρούμι προσφέρουν γεύση βανίλιας, αμυγδάλου και ρούμι. Αυτό τις καθιστά μια τέλεια καρύκευση για γλυκά και αρτοσκευάσματα. Μετά την προσθήκη αλκοόλ, οι σπόροι ξηραίνονται ξανά και πραγματοποιείται μια διαδικασία ζύμωσης. Οι τονκαμπόχες είναι ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο συστατικό σε γλυκά, για γαρνίρισμα γλυκών (γκανασέ), καραμέλες, παγωτό ή ζαχαροπλαστική.
Ρύζι: Το ρύζι είναι μια καλλιεργούμενη φυτική ποικιλία. Αυτό σημαίνει ότι πρόκειται για ένα είδος φυτού που καλλιεργείται για ανθρώπινη χρήση και προέρχεται από άγρια φυτά. Το ρύζι (Oryza) είναι ένα δημητριακό, με την Κίνα να είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός και καταναλωτής και την Ταϊλάνδη ο μεγαλύτερος εξαγωγέας. Το ρύζι αναπτύσσεται ως διακλαδισμένη σημαία. Η ταξιανθία περιέχει μεταξύ 50 και 500 στάχυα, καθένα από τα οποία περιέχει ένα άνθος. Ο ωοθήκης και αργότερα οι σπόροι περιβάλλονται από κάλυκες. Η διαδικασία ανάπτυξης του ρυζιού διαρκεί κατά μέσο όρο μεταξύ 3 και 6 μηνών.
Ιστορία του ρυζιού. Η προέλευση του ρυζιού βρίσκεται στην Ασία. Πριν από περίπου 9000 χρόνια, οι άνθρωποι στις τροπικές περιοχές άρχισαν την καλλιέργεια ρυζιού. Οι κόκκοι ρυζιού ανακαλύφθηκαν στο χωριό Σανγκσάν. Η καλλιέργεια αγροτικών προϊόντων επέτρεψε στους ανθρώπους να ζουν σε ένα μέρος. Το ρύζι βρέθηκε στο Σανγκσάν σε αμφορείς και πέτρες, μαζί με εργαλεία για το άλεσμα του ρυζιού.
Φέντσελ (Foeniculum vulgare): Το Φέντσελ Ganz BIO από την VehGro είναι 100% φυσικός σπόρος φέντσελ. Το Foeniculum Vulgare, ή φέντσελ, είναι μέλος της οικογένειας των Σκιαδοφόρων. Εκτός από το φέντσελ, στην οικογένεια των Σκιαδοφόρων ανήκουν επίσης ο μαϊντανός, το καρότο, το σέλινο και ο άνηθος. Λόγω της εμφάνισής του στη βάση των φύλλων, το φέντσελ μοιάζει με βολβό, αλλά στην πραγματικότητα είναι μια φουσκωτή ποικιλία. Οι λεπτές κλαδώσεις των φύλλων χρησιμοποιούνται ως πηγή βοτάνων και οι σπόροι του φυτού ως μπαχαρικό. Ο φέντσελ προέρχεται αρχικά από την Ασία, αλλά κατά τον Μεσαίωνα αυτό το μπαχαρικό χρησιμοποιήθηκε και στην Ευρώπη. Σήμερα, οι σπόροι χρησιμοποιούνται τακτικά σε πολλές κουζίνες. Αυτό οφείλεται όχι μόνο στη νόστιμη γεύση που μοιάζει με άνηθο που έχει αυτός ο σπόρος.
Το δώρο της φύσης
Ο γύρη από μέλισσες είναι το τέλειο δώρο της φύσης. Ο γύρη μας συλλέγεται από μελισσοκόμους στην Ισπανία. Μετά τη συλλογή, ξηραίνεται προσεκτικά, ώστε να διατηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα θρεπτικά συστατικά. Ο γύρη από μέλισσες καλλιεργείται με σεβασμό προς τη φύση και κυρίως προς τη μέλισσα. Οι μέλισσες αναμειγνύουν το νέκταρ με γύρη για να σχηματίσουν μπάλες. Η γύρη περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά. Είναι μικρή, αλλά η θρεπτική της αξία είναι μεγάλη. Περιέχει φυτικές πρωτεΐνες, βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά και όλες τις απαραίτητες αμινοξέες. Επιπλέον, η γύρη περιέχει λιγότερη ζάχαρη από π.χ. το μέλι.
Πόροι.
Ο γύρη από μέλισσες είναι πολυανθικός (πολλαπλών λουλουδιών) βοτανικής προέλευσης, γεγονός που τον καθιστά υψηλής ποιότητας γύρη. Αυτός είναι επίσης ο λόγος που το χρώμα των κόκκων ποικίλλει. Η γύρη προέρχεται από περισσότερες από 120 διαφορετικές φυτικές και γύρη.
Ινδικές καρύδες σαπουνιού: Το δέντρο σαπουνιού (sapindus mukorossi) είναι ένα είδος φυτού από την οικογένεια των σαπουνιών. Ο καρπός που είναι γνωστός ως "θαλάσσια καρύδα" χρησιμοποιείται παραδοσιακά στην Ινδία για το πλύσιμο ρούχων και μαλλιών. Για το πλύσιμο, οι καρύδες σπάζονται και οι φλούδες τοποθετούνται σε μια βαμβακερή σακούλα μέσα στον κάδο. Το σαπούνι είναι παρόμοιο με ένα μαλακτικό. Μετά το πλύσιμο, τα ρούχα είναι μαλακά και σίγουρα όχι σκληρά. Οι νότες σαπουνιού δεν απελευθερώνουν αρωματικές ουσίες. Χρήση: Οι σπόροι σαπουνιού μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως γενικός καθαριστικός οικιακός παράγοντας, για τη φροντίδα ζώων, για το πλύσιμο μαλλιών και για το πλυντήριο πιάτων. Η ποσότητα των απαραίτητων καρυδιών κυμαίνεται μεταξύ 3 και 7.
Palmzucker: Ο χυμός ζάχαρης εξάγεται από τα άνθη των παλμών. Η παλμαρίνγκα εκτιμάται ιδιαίτερα λόγω της υψηλής ποιότητας του χυμού ζάχαρης της. Επεξεργασία: Οι παλμοί καλλιεργούνται από μια συνεταιριστική ομάδα, στην οποία συμμετέχουν αρκετοί αγρότες. Οι παλμοί καλλιεργούνται σε μια περιοχή που στο παρελθόν είχε καεί και τώρα έχει μετατραπεί σε μια σύγχρονη βιώσιμη παραγωγή ζάχαρης μέσω της αναφύτευσης παλμών. Ο παχύρρευστος χυμός επεξεργάζεται με μια περίπλοκη διαδικασία για να παραχθεί η ζάχαρη Arenga. Αυτή η ζάχαρη παρέχεται από το ίδρυμα Masarang. Επιπλέον, οι καλλιεργημένες φυτείες προσφέρουν ένα νέο βιότοπο για απειλούμενα είδη. Ο Palmzucker μοιάζει με τη καστανή ζάχαρη, αλλά περιέχει πολύ περισσότερα μέταλλα, όπως μαγνήσιο και κάλιο. Η δομή του Palmzucker μοιάζει με αυτή της μαλακής ζάχαρης και είναι επομένως πολύ κατάλληλη για το ψήσιμο. Ο Palmzucker έχει γεύση καραμέλας και είναι ιδανικός για την γλυκάνση φαγητών και ποτών.
Ποιοτικός βιολογικός σιρόπι ρυζιού. Το βιολογικό σιρόπι ρυζιού της VehGro είναι ένα βιολογικά πιστοποιημένο προϊόν υψηλής ποιότητας. Χάρη σε αυτή την πιστοποίηση, γνωρίζετε ότι αυτό που αγοράζετε έχει δημιουργηθεί με προσοχή στον άνθρωπο και τη φύση. Η VehGro αντιπροσωπεύει προϊόντα που είναι υγιεινά και υψηλής ποιότητας. Τα (βιολογικά) φυσικά προϊόντα που επιλέγουμε προέρχονται από διάφορες περιοχές του κόσμου. Όλα τα προϊόντα ελέγχονται και συχνά συσκευάζονται στην Ευρώπη. Το βιολογικό σήμα ποιότητας σημαίνει 100% ελεγμένο βιολογικό και αξιόπιστο. Αυτά τα συστατικά είναι εγγυημένα ελεύθερα από οποιαδήποτε πρόσθετα όπως ζάχαρη, λιπαρά και πληρούν όλες τις ευρωπαϊκές απαιτήσεις για φυτοφάρμακα. Η ποιότητα των προϊόντων μας ελέγχεται τακτικά.